Руският президент Владимир Путин заяви, че безконтролното натрупване на дългове от

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че безконтролното натрупване на дългове от
Коментари Харесай

Путин предупреди за нова криза заради растящите дългове на развитите страни

Руският президент Владимир Путин съобщи, че безконтролното натрупване на задължения от развитите страни усилва рисковете от нова световна рецесия и води до увеличение на конфликтния капацитет в света, оповестява ТАСС. Путин сподели също, че повече от 80% от покупко-продажбите сред Русия и Китай се правят в рубли и юани. Руският народ е по-единен от всеки път, руснаците излязоха с обединен фронт против опита за въоръжен протест, посочи още съветският президент по време на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС).

„ В сегашната обстановка страната ни продължава да се развива стабилно. Руският народ е консолидиран, както в никакъв случай до момента. Руските политически кръгове и цялото общество ясно демонстрираха взаимност и висока отговорност за ориста на отечеството, като се оповестиха с обединен фронт против опит за въоръжен протест “, сподели Владимир Путин. Той благодари на водачите на страните от ШОС, които поддържаха дейностите на съветското управление по време на тези събития. Путин добави, че против Русия се води хибридна война, само че страната решително се съпротивлява и ще устои на външен напън и наказания.

„ Геополитическите несъгласия стават все по-остри, продължава деградацията на системата за интернационална сигурност, нарастват рисковете от нова световна икономическа и финансова рецесия на фона на безконтролното натрупване на задължения на развитите страни, общественото разслоение и растящата беднотия в целия свят, утежняване на хранителната и екологична сигурност. И всички тези проблеми, всеки от които е комплициран и многолик по собствен метод, в своята цялост водят до видимо увеличение на конфликтния капацитет. Русия усеща всичко това директно “, акцентира съветският президент.

Путин обърна внимание на обстоятелството, че при тези условия ШОС играе все по-значима роля в интернационалните каузи и дава „ действителен принос за поддържането на мира и стабилността, обезпечаването на резистентен стопански напредък на страните членки и укрепването на връзките сред народите “.

Над 80% от комерсиалните покупко-продажби сред Русия и Китай се правят в рубли и юани, заяви на форума съветският президент.

Той означи също, че размерът на търговията сред Русия и страните от ШОС през 2022 година се е нараснал с повече от една трета. " Ние имаме намерение да задълбочим още повече връзките с членовете на Шанхайската организация за съдействие. Тези връзки стават по-силни и по-разнообразни, продължи той. " Търговията на Русия с държавите-членки на асоциацията се усили с повече от една трета предходната година - с 37%, като доближи рекордните 263 милиарда $, а през януари-април тази година добави още 35% ", посочи Путин.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР